30 Nisan 2010 Cuma

Dolunay Diyeti

Dolunay diyeti

adet bal kabağı alınacak.

3 gün 1 yemek kaşığı kavrulmamış kabuklarıyla birlikte kabak çekirdeği, 1 tatlı kaşığı solucan otu ve çay kaşığının ucuyla sinameki yenecek. Bu şekilde solucanlardan kurtulup bağırsaklarımızı temizleyeceğiz.

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez bodur otlu çay için.

21 Gün boyunca uyulması gereken kurallar

Günde 5 defa sık ve az yemek yemelisiniz. Yemek saatlerini 08:00, 11:00 14:00 17:00 ve 20:00 olarak ayarlamaya çalışın.

Sabah kahvaltıda 1er tatlı kaşığı ruşeym, keten tohumu tüketin. Ruşeymi yoğurda veya çorbaya karıştırmadan kullanmanız gerekmektedir.

Üç beyazdan ve nişastadan kesinlikle uzak durun.

Tuz günde sadece 2 gr. tüketebilirsiniz. Hiç kullanılmaması tercih edilir.

Günde 2 porsiyon meyve tüketin. (Muz ve incir hariç tüm meyveleri yiyebilirsiniz.)

Günde 3 porsiyon sebze tüketmeniz gerekmektedir.

Diyet süresince fast food, cips ve hazır gıdalar yasaktır.

Zeytinyağı ve keten tohumu dışında hiçbir yağ kullanmayın.

Öğünlerde sirke ve limon tüketmeye özellikle dikkat edin.

Günde iki öğün yemeğinizde balık veya tavuk bulunmalı. Diğer 3 öğünde yoğurt tüketebilirsiniz.

Ketçap, mayonez ve bu gibi hazır soslar 21 gün boyunca yasak.

Kızartma yasak. Yemeklerinizi haşlama,buğulama yöntemiyle pişirin.

21 gün boyunca bol bol su için. Su içmekte zorlanırsanız yeşil çay ve funda çayı da içebilirsiniz. 70 kg’sanız en az 2,5 lt su içmeniz gerekmektedir. Kilonuza göre içmeniz gerek suyu orantılayabilirsiniz.

Son (5.) öğünün porsiyonu diğer porsiyonların yarısı olsun. Kullandığınız tabaklar koyu renkli olsun

21 gün boyunca hiç tartılmayın ve bol bol zayıf resimlerinize bakın. Bu resimleri evde görebileceğiniz yerlere yerleştirin. 21 günün sonunda tartılın.

Eğer midenizde bir problem yoksa her sabah 1 bardak ılık suya 1 çay kasığı elma sirkesi koyup için. Eğer midenizde rahatsızlığınız varsa birkaç damla sirke de yeterli olacaktır.

Her yemekten önce 1 kapak funda suyu için.

Bitki çaylarının içine tarçın çubuğu koyarak için.

Yemeklerle birlikte 3 kez 1çay kaşığı ruşeym tüketin.

Yemekleri sadece zeytinyağı koyarak pişirin.

Günde mutlaka 2-3 öğün sebze yemeği tüketin.

Günde 2.5 lt su için. Bunun 1.5 lt’sini su kalanını bitki çayları olarak tüketebilirsiniz.

Diyet boyunca kahve,gazlı içecekler,siyah çay yasak

Diyetin bundan sonraki aşamaları için evinizde katı meyve sıkacağı bulundurun.

Ek Bilgi:
1 adet bal kabağının lifini banyoda cildinize sürerseniz hem cildimiz tazelenir hem de peeling etkisi olur
a

Göbek Zayıflama

Göbek Zayıflatma

Bu nasıl mı oluyor? Eskiden özellikle batıda açlık ve fakirlik boy gösteriyordu. Orta halli insanlar bile kendini zor doyuracak bir hale gelmişti. Zengin insanlar ise sürekli yiyor ve şişmanlıyordu. O zamanlarda şişman olmak, aslında zengin olmak anlamına geliyordu.

Şu an Afrika kıtasında birçok ülkede hala bu sembol geçerlidir. Açlık başını alıp gittiğinden, şişman insanlar zengin olarak görülüyor. Zayıflamak istiyorum diyen biri göremezsiniz ne o zamanın Avrupasında, ne bu zamanın Afrikasında.

Günümüzde Amerika ülkesi ve Avrupa ülkelerinde ise insanların geçim durumları iyi. Hızlı sanayileşen ve zenginleşen bu ülkelerde ise, özellikle amerikada şişman insan sayısı fazla. Bu durumda da şişmanlığın bir göstergeselliği kalmıyor. Yani günümüzde şişman insan, zengin insan anlamına gelmiyor. Hal böyle olunca ekonomik gücü yüksek toplumlar, eski statüsel düşüncesini bir kenara bırakıp, zayıflamak için adımlar atmaya başlıyor.

Şişmanlığını kaybetmekle kalmayıp son 20-30 yılda, birçok hastalığın sebebinin (diyabet, tansiyon, kolesterol vb..) aşırı beslenmeyle alakalı olduğunu anlayan bu insanlar, sonuç itibariyle fikrini değiştirdi. Şişmanlık hastalıkların başı olmakla beraber, obezite adında, başlı başına bir hastalık haline dönüştü. Şimdi insanlar zayıflamak istiyorum diye haykırıyor.

Hastalık konusuna gelince; insan vücudundaki yağ dokusu, enerji deposudur. Ayrıca metabolizma ile alışveriş halindedir ve vücut üzerinde kimsyasal maddeler üreten bir dokudur. Yağ dokusu normal olduğunda vücut için hayati bir enerji deposu olarak görev görmektedir. Özkütlesi sudan daha düşük olduğu için aslen hafif olan yağ, vücuttaki miktarı arttığında vücudun çalışma sistemini bozan uyarıcı kimyasalları üretmeye başlıyor.

Ayrıca su 100 santigrat derecede donarken yağ ise 17-18 derecede donar. Bu bağlamda çok yeme ve bunun sonucunda besinlerden alınan yağ kimyasal madde üretmekle kalmayıp, düşük derecede donduğu için damarları da tıkıyor.

Bilim alanında bunlar yaşanırken bayanlar da geride kalmadı ve ben de zayıflamak istiyorum diyerek sıfır beden kavramı oluşturdu. Şişmanlığın bir önemi ve güzelliği kalmayınca bayanlar, statü kazanmak ve güzel gözükmek için farklı bir yol izledi ve sağlıklı olmayı istedi. Sağlıklı ve güzel ikisi nasıl bir arada yürüyor yada yürür bu da belirsiz.

Nasıl şişmanladığımıza gelince; karbonhidrattan daha zengin birsürü yiyecek var. Atıştırmalık halk dilinde abur cubur ve ikramlık yiyecekler bunlara hemen her yerde ulaşılıyor. Bu da bizim şişman olmamıza neden oluyor. Nedenler sıralamakla bitmez. Veya az ama sık sık yiyelim diyoruz. Günde 3 öğün yiyelim diyoruz. Ama hep yiyelim kelimesi geçiyor ve kilo alınca da bu kelime yerini zayıflamak istiyorum kelimesine bırakıyor.

Ya da bir takım mucize kapsüllere umut bağlıyoruz. Yiyoruz içiyoruz, spor yapmıyoruz, hareket dahi etmiyoruz. Sonra para veriyoruz kapsüle, o da bizi incecik yapıyor. Şöyle diyeyim paranızı direk çöpe atabilirsiniz. Çünkü bu kapsüller, haplar, zerzavatlar, egzersiz de yapan, beslenmesine dikkat de eden kimseler için, tok tutucu takviyelerdir. Aslında işe yararlar ama sizin düşündüğünüz gibi mucizevi değildirler.

23 Nisan 2010 Cuma

Dolunay Diyet

Dolunay Diyet

1 adet bal kabağı alınacak.

3 gün 1 yemek kaşığı kavrulmamış kabuklarıyla birlikte kabak çekirdeği, 1 tatlı kaşığı solucan otu ve çay kaşığının ucuyla sinameki yenecek. Bu şekilde solucanlardan kurtulup bağırsaklarımızı temizleyeceğiz.

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez bodur otlu çay için.

21 Gün boyunca uyulması gereken kurallar

Günde 5 defa sık ve az yemek yemelisiniz. Yemek saatlerini 08:00, 11:00 14:00 17:00 ve 20:00 olarak ayarlamaya çalışın.

Sabah kahvaltıda 1er tatlı kaşığı ruşeym, keten tohumu tüketin. Ruşeymi yoğurda veya çorbaya karıştırmadan kullanmanız gerekmektedir.

Üç beyazdan ve nişastadan kesinlikle uzak durun.

Tuz günde sadece 2 gr. tüketebilirsiniz. Hiç kullanılmaması tercih edilir.

Günde 2 porsiyon meyve tüketin. (Muz ve incir hariç tüm meyveleri yiyebilirsiniz.)

Günde 3 porsiyon sebze tüketmeniz gerekmektedir.

Diyet süresince fast food, cips ve hazır gıdalar yasaktır.

Zeytinyağı ve keten tohumu dışında hiçbir yağ kullanmayın.

Öğünlerde sirke ve limon tüketmeye özellikle dikkat edin.

Günde iki öğün yemeğinizde balık veya tavuk bulunmalı. Diğer 3 öğünde yoğurt tüketebilirsiniz.

Ketçap, mayonez ve bu gibi hazır soslar 21 gün boyunca yasak.

Kızartma yasak. Yemeklerinizi haşlama,buğulama yöntemiyle pişirin.

21 gün boyunca bol bol su için. Su içmekte zorlanırsanız yeşil çay ve funda çayı da içebilirsiniz. 70 kg’sanız en az 2,5 lt su içmeniz gerekmektedir. Kilonuza göre içmeniz gerek suyu orantılayabilirsiniz.

Son (5.) öğünün porsiyonu diğer porsiyonların yarısı olsun. Kullandığınız tabaklar koyu renkli olsun

21 gün boyunca hiç tartılmayın ve bol bol zayıf resimlerinize bakın. Bu resimleri evde görebileceğiniz yerlere yerleştirin. 21 günün sonunda tartılın.

UYARI: Ağır kalp ve şeker hastaları bu diyeti uygulamayacak

Eğer midenizde bir problem yoksa her sabah 1 bardak ılık suya 1 çay kasığı elma sirkesi koyup için. Eğer midenizde rahatsızlığınız varsa birkaç damla sirke de yeterli olacaktır.

Her yemekten önce 1 kapak funda suyu için.

Bitki çaylarının içine tarçın çubuğu koyarak için.

Yemeklerle birlikte 3 kez 1çay kaşığı ruşeym tüketin.

Yemekleri sadece zeytinyağı koyarak pişirin.

Günde mutlaka 2-3 öğün sebze yemeği tüketin.

Günde 2.5 lt su için. Bunun 1.5 lt’sini su kalanını bitki çayları olarak tüketebilirsiniz.

Diyet boyunca kahve,gazlı içecekler,siyah çay yasak

Diyetin bundan sonraki aşamaları için evinizde katı meyve sıkacağı bulundurun.

Ek Bilgi:
1 adet bal kabağının lifini banyoda cildinize sürerseniz hem cildimiz tazelenir hem de peeling etkisi olur

DOLUNAY DİYETİ ÖĞÜNLERİ

Sabah kalkınca sirkeli 1-2 bardak su içilecek.
Kahvaltıdan yarım saat önce 2 adet Formula 21 form tablet alın.
Kahvaltı
Portakal-elma-havuç karışımı taze sıkılmış meyve suyu (içine 1-2 damla çörek otu yağı konulacak)

Bol yeşillik, domates ve salatalık

1 Kibrit kutusu az yağlı peynir,

1 Dilim tam buğday ekmeği


Kahvaltı-Ara Öğün arasında içilen çaylar: Akşamdan demlediğiniz Ebegümecili Çay, Silica, 2-3 karanfil ve tarçın çubuğu koyarak 10 dakika beklettiğiniz Yeşil Çay


Ara Öğün (Kahvaltıdan 2 saat sonra)
1 Tatlı kaşığı ruşeym,

1 Elma,

1 Bardak süt veya 1 kase yoğurt veya 1 parça peynir,


1.5 saat sonra 2 adet Formula 21 form tablet,


Öğle Yemeği (Ara öğünden 2 saat, Form tabletinizi aldıktan yarım saat sonra)

1/2 Kahve fincanı Funda Suyu.

Sadece zeytinyağıyla yapılmış sebze yemeği, tavuk veya balık ızgara

(Normal porsiyonunuzun yarısı kadar olmalı)


Ara Öğün (2 saat sonra)
Salata veya meyve

1 Çay bardağı süt


1.5 saat sonra 2 adet Formula 21 form tablet,


Akşam Yemeği (Ara öğünden 2 saat, Form tabletinizi aldıktan yarım saat sonra)

1/2 Kahve fincanı funda suyu.

Ton balıklı veya çoban salata

Izgara balık veya tavuk veya

Zeytinyağlı sebze yemeği

(Normal porsiyonunuzun yarısı kadar olmalı)

Sabahtan demlediğiniz Ebegümecili çay

Ömer Çoşkun Diyet Çörbası tarifi

Ömer Çoşkun Diyet Çörbası tarifi

Zayıflamak isteyenler için doktor ömer çoşkun ve ikbal gürpınardan diyet çorbası yemeği tarifi, ömer çoşkun diyet çorbası hazırlanışı
Ömer Çoşkun diyet Çorbası Malzemeleri

2 DOMATES
2 Çarliston BİBER
BİR DEMET MAYDANOZUN YARISI
6 DAL Y.SOĞAN
KÜÇÜK LAHANANIN YARISI (8,9 YAPRAK)
HAZIR SEBZE ÇORBA KARIŞIMI
TAVUK SUYU
TUZ,ÇOK AZ KIRMIZI BİBER
ÇOK AZ DA KÖRİ KOYDUM. VE BU ŞEKİLDE ÇOK GÜZEL BİR ÇORBA ELDE ETTİMM

Yağ Eritici Çorba


Diyet çorbası
İçindekiler:
6 büyük yeşil soğan
1-2 domates
1 büyük lahana
2 yeşil biber
1 demet kereviz sapı
1 paket hazır çorba karışımı
tuz,biber
maydanoz
köri
1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti
acı sos (arzu edilirse)

Diyet Çorbası hazırlanışı
Sebzeleri küçük ya da orta boy doğrayın.
Tencereye koyup üstünü örtecek kadar su ilave edin.
10 dakika hızlı yüksek ateşte kaynatın sonra ateşi kısarak pişirmeye devam edin,sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu çorbanın kalori değeri düşük olduğu için kendinizi aç hissettiğiniz her zaman ve istediğiniz kadar içebilirsiniz.
Şayet bir yere gidiyorsanız termosunuzu çorba ile doldurun.

22 Nisan 2010 Perşembe

21 Günlük Dolunay Diyeti Zayıflama

21 Günlük Dolunay Diyeti Zayıflama

1 adet bal kabağı alınacak.

3 gün 1 yemek kaşığı kavrulmamış kabuklarıyla birlikte kabak çekirdeği, 1 tatlı kaşığı solucan otu ve çay kaşığının ucuyla sinameki yenecek. Bu şekilde solucanlardan kurtulup bağırsaklarımızı temizleyeceğiz.

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez bodur otlu çay için.

21 Gün boyunca uyulması gereken kurallar

Günde 5 defa sık ve az yemek yemelisiniz. Yemek saatlerini 08:00, 11:00 14:00 17:00 ve 20:00 olarak ayarlamaya çalışın.

Sabah kahvaltıda 1er tatlı kaşığı ruşeym, keten tohumu tüketin. Ruşeymi yoğurda veya çorbaya karıştırmadan kullanmanız gerekmektedir.

Üç beyazdan ve nişastadan kesinlikle uzak durun.

Tuz günde sadece 2 gr. tüketebilirsiniz. Hiç kullanılmaması tercih edilir.

Günde 2 porsiyon meyve tüketin. (Muz ve incir hariç tüm meyveleri yiyebilirsiniz.)

Günde 3 porsiyon sebze tüketmeniz gerekmektedir.

Diyet süresince fast food, cips ve hazır gıdalar yasaktır.

Zeytinyağı ve keten tohumu dışında hiçbir yağ kullanmayın.

Öğünlerde sirke ve limon tüketmeye özellikle dikkat edin.

Günde iki öğün yemeğinizde balık veya tavuk bulunmalı. Diğer 3 öğünde yoğurt tüketebilirsiniz.

Ketçap, mayonez ve bu gibi hazır soslar 21 gün boyunca yasak.

Kızartma yasak. Yemeklerinizi haşlama,buğulama yöntemiyle pişirin.

21 gün boyunca bol bol su için. Su içmekte zorlanırsanız yeşil çay ve funda çayı da içebilirsiniz. 70 kg’sanız en az 2,5 lt su içmeniz gerekmektedir. Kilonuza göre içmeniz gerek suyu orantılayabilirsiniz.

Son (5.) öğünün porsiyonu diğer porsiyonların yarısı olsun. Kullandığınız tabaklar koyu renkli olsun

21 gün boyunca hiç tartılmayın ve bol bol zayıf resimlerinize bakın. Bu resimleri evde görebileceğiniz yerlere yerleştirin. 21 günün sonunda tartılın.

21 Günlük Dolunay Diyeti Zayıflama

21 Günlük Dolunay Diyeti Zayıflama

1 adet bal kabağı alınacak.

3 gün 1 yemek kaşığı kavrulmamış kabuklarıyla birlikte kabak çekirdeği, 1 tatlı kaşığı solucan otu ve çay kaşığının ucuyla sinameki yenecek. Bu şekilde solucanlardan kurtulup bağırsaklarımızı temizleyeceğiz.

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez bodur otlu çay için.

21 Gün boyunca uyulması gereken kurallar

Günde 5 defa sık ve az yemek yemelisiniz. Yemek saatlerini 08:00, 11:00 14:00 17:00 ve 20:00 olarak ayarlamaya çalışın.

Sabah kahvaltıda 1er tatlı kaşığı ruşeym, keten tohumu tüketin. Ruşeymi yoğurda veya çorbaya karıştırmadan kullanmanız gerekmektedir.

Üç beyazdan ve nişastadan kesinlikle uzak durun.

Tuz günde sadece 2 gr. tüketebilirsiniz. Hiç kullanılmaması tercih edilir.

Günde 2 porsiyon meyve tüketin. (Muz ve incir hariç tüm meyveleri yiyebilirsiniz.)

Günde 3 porsiyon sebze tüketmeniz gerekmektedir.

Diyet süresince fast food, cips ve hazır gıdalar yasaktır.

Zeytinyağı ve keten tohumu dışında hiçbir yağ kullanmayın.

Öğünlerde sirke ve limon tüketmeye özellikle dikkat edin.

Günde iki öğün yemeğinizde balık veya tavuk bulunmalı. Diğer 3 öğünde yoğurt tüketebilirsiniz.

Ketçap, mayonez ve bu gibi hazır soslar 21 gün boyunca yasak.

Kızartma yasak. Yemeklerinizi haşlama,buğulama yöntemiyle pişirin.

21 gün boyunca bol bol su için. Su içmekte zorlanırsanız yeşil çay ve funda çayı da içebilirsiniz. 70 kg’sanız en az 2,5 lt su içmeniz gerekmektedir. Kilonuza göre içmeniz gerek suyu orantılayabilirsiniz.

Son (5.) öğünün porsiyonu diğer porsiyonların yarısı olsun. Kullandığınız tabaklar koyu renkli olsun

21 gün boyunca hiç tartılmayın ve bol bol zayıf resimlerinize bakın. Bu resimleri evde görebileceğiniz yerlere yerleştirin. 21 günün sonunda tartılın.

16 Nisan 2010 Cuma

Formula 7 Bitkisel Zayıflama Hapı

Formula 7 Bitkisel Zayıflama Hapı


Uz.Dr. Ender SARAÇ - Kilo kontrolü fiziksel ve psikolojik sağlığımız için dikkat etmemiz gereken en temel unsurlardandır. Birçok hastalığın temelinde kilo düzensizlikleri temel rol oynamaktadır. Gelişen hayat tarzları beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve fiziksel aktivitenin azalması neticesiyle kilo kontrolü gittikçe zorlaşmaktadır. Kilo kontrolü için temel olarak beslenme düzeni ve spor vazgeçilmez unsurlardır. Bu unsurların yanı sıra çeşitli takviyelerle kilo kontrolü desteklenebilmektedir. Formula 7 kilo kontrolü konusunda uzun zamandır kullanılan doğal 7 etken maddenin dengeli bir bileşimidir.

Formula 7, metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandıran,açlığın ve tatlı krizinin bastırılmasına, şeker seviyelerinin düzenlenmesine, daha iyi bir sindirime ve kilo kaybı sırasında yaşanan yorgunluk ve isteksizlik şikayetlerinin azaltılmasına yardımcı doğal ve güvenli bir destektir.

Formula 7 içerisindeki Tere tohumu, Funda Yaprağı, Zencefil, Yeşil Çay, Chromium GTF, Coenzyme Q10 ve L-Carnitine ile benzersiz bir formüle sahiptir. 7 etken maddenin bir arada tüketimi sinerjik etki göstererek kolay ve hızlı kilo vermeye yardımcı olur.

Formula 7 içerisindeki:

Tere Tohumu: Metabolizmayı canlandırır. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmaya yardımcı olur.
Funda Yaprağı: Zayıflamaya ve yağların vücut tarafından daha iyi yakımına yardımcı olur. Açlığın bastırılmasında yardımcıdır.
Zencefil: Alınan besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Bünyeyi kuvvetlendirir. Kilo verilirken enfeksiyonlara yakalanma riskini azalmaya yardımcıdır.
Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi yardımcı olur. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırarak sindirime yardımcı olur.
Krom GTF: Kromyumun, bazen glikoz tolerans faktörü (GTF) olarak adlandırılan biyolojik etken formu doğal olarak ortaya çıkar. Bu sebeple daha yüksek oranda fayda sağlar. İnsülin faaliyetinin etkisini arttırarak karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması üzerinde etkili olan bir esansiyel eser mineral olarak genel kabul görmüştür. Pankreasın kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardımcıdır. Diyetlerde kan şekeri seviyelerinin düşmesine ve artmasına engel olur. Açlığın ve tatlı krizinin bastırılmasına yardımcı olur.
Co-Enzyme Q10: Zayıflarken sağlığı korumaya yardımcı güçlü bir antioksidandır. 21. yy.’ın en önemli şifalı maddelerinden biri olarak kabul edilir. Kalp damar sağlığını ve kansere karşı korumaya yardımcı olur. Enerji metabolizmasını canlandırarak kilo kaybı sırasında yaşanan halsizlik problemine karşı yardımcı olur.
L-Carnitine: Yağ asitlerini yakılmak üzere hücrelere taşır. Vücutta depolanmış yağların yakımını hızlandırır ve kasların performansını artırır. Özelikle diyetle beraber yapılacak egzersizden daha iyi sonuç almaya yardımcı olur. Eksikliğinde vücutta yap yakımı ve enerji üretimi azalacaktır.

KULLANIMI :
Günde iki kez yemeklerden yarım saat önce ılık suyla 1 kapsül veya doktor tavsiyesine göre kullanılması önerilir.

Sağlıklı Zayıflamam Yöntemi

Sağlıklı Zayıflamam Yöntemi


Günümüzde şişmanlık birçok risk faktörüne zemin hazırlayan, tekrar edebilme özelliği olan, görülme sıklığı tüm dünyada hızla artan bir hastalıktır. Amerika Birleşik Devletlerinde her yıl toplumun %1’lik kesimi şişmanlık sınıfına geçiş yapmaktadır. Aslında yapılan çalışmalar bu kötü tabloya rağmen çok iyi bir haberi de yayınlamıştır. Düşük miktarda bile kilo vermenin sağlık açısından büyük faydalar sağladığı bildirilmiştir.



Günlük enerji alımının kısıtlanması, şişmanlık tedavisinde en uygun yöntemlerden birisidir. Ancak bu amaçla kontrolsüz olarak kullanılan ve kısa sürede hızlı ağırlık kaybını hedefleyen çok düşük kalorili diyetler ile bilimsel olmayan birçok diyetler vücutta çok zararlı, çeşitli komplikasyonlara neden olmaktadır. Zayıflama programlarının, kişinin özelliklerine göre (yaş, cinsiyet, fiziksel aktivite durumu, beslenme alışkanlıkları, v.b.) hesaplanmış oranda enerji, karbonhidrat, protein ve yağ içermesi; yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilmesi ve yavaş ağırlık kaybı ile (0.5- 1 kg/hafta) bireyin yeni beslenme programını yaşam tarzı haline getirmesini sağlayabilmesi gerekmektedir. Günümüzde bütün bilimsel otoritenin söylediği, kalıcı ve sağlıklı kilo verme yöntemi budur. Gerçek ağırlık kaybı vücuttaki yağ kitlesinin azalması ile mümkündür. Bunun dışındaki kas ve su kitlesindeki kayıplar hem sağlık açısından risklidir hem de kalıcı ağırlık kaybına neden olmamaktadır. Ağırlık kaybının hızlı olması öncelikle su kitlesindeki azalma ve sonra da kas kitlesindeki azalma ile ilişkilidir.


Sağlıklı Zayıflama İlkeleri:
1. Şişmanlığın temel tedavisi diyettir. Bireyin yanlış beslenme alışkanlıkları düzeltilerek gereksinimlere uygun düzenlenmiş beslenme programı, egzersizle desteklenmelidir.
2. Proteinlerin yeterli miktarda alınması; tokluk hissi sağlamaları, yüksek termik etkileri, yağsız vücut kitlesinin korunumu nedeniyle önemlidir.
3. Sağlıklı beslenme önerileri çerçevesinde günlük enerji miktarının %25- 30’ unun yağlardan gelmesi önerilmektedir. Bu oranın korunması bireyde tokluk hissinin sağlanması, lezzet alma, diyeti kabullenme ve uzun süreli uygulayabilme açısından önemlidir.
4. Enerjinin %55- 60’ ı karbonhidratlardan sağlanmalıdır. Bu miktarın çoğunluğunun kompleks karbonhidrat olması önerisi, posa içeriği yüksek olan besinlerin tüketilmesini gerektirmektedir. Bunun için yaş gruplarına göre yeterli miktarda sebze ve meyve tüketilmeli, kabuklu yenebilenler kabuklu tüketilmeli, meyve suyu yerine meyve, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekler tercih edilmeli ve kuru baklagiller yeterli sıklıkla tüketilmelidir.
5. Posa; çiğneme süresinin uzun olması nedeniyle yemek yeme zamanını uzatması, hacimde düşük enerji içermesi nedeniyle enerji alımını azaltması, mide boşalma hızını azaltarak tokluk hissini sağlaması, safra asidi ve yağ asidi emilimlerini azaltması, barsak hareketlerini ve dışkı atım hacmini arttırarak kabızlığı önlemesi ve insülin düzeyini fazla yükseltmemesi gibi pek çok nedenle diyetin uygulanmasında yararı olan önemli bir öğedir. Günlük alınması gereken posa miktarının yetişkinler için 25- 35 g, çocuklar için 12- 24 g olduğu bildirilmektedir.
6. Dengeli düzenlenmiş diyetler yeterli miktarda vitamin ve mineral sağlayan diyetlerdir. Ancak düşük enerjili diyetlerde özellikle B grubu vitaminler, demir ve kalsiyum yönünden yetersizlikler söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle kadınlarda 1200, erkeklerde ise 1500 kkal/ gün ve daha kısıtlı enerjili diyetlerde vitamin ve mineral eklenmesi gerekebilmektedir.
7. Bireyin, tuz kısıtlaması gerektiren herhangi bir sağlık sorunu yoksa diyette tuzun kısıtlanmasına gerek yoktur. Sadece vücutta su tutumuna neden olacağı için aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.
8. Yemek öncesi ve sonrası alındığında mide dolgunluğunu arttırması ve metabolik artıkların atımındaki görevleri nedeniyle günlük 2- 3 litre kadar sıvı tüketimi önerilmektedir. Çay, kahve, soda gibi sıvı olarak tüketilen besinler de düşünülerek günlük bu miktara ulaşılmaya çalışılmalıdır.
9. Bireyin alkollü içecek tüketme alışkanlığı varsa ve bundan vazgeçemiyorsa miktarları olabildiğince azaltılarak kontrol altına alınmalı ve enerji değerleri hesaplanarak buna uygun diyet düzenlenmelidir. Amerikan Kalp Vakfının önerdiği miktar günde erkeklerde 2 kadeh, kadınlarda 1 kadehtir.
10. Günlük enerji alımının 5- 6 öğüne bölünmesi vücutta enerji harcamasını arttırmaktadır. Ayrıca azar azar sık sık beslenme, acıkmayı ve bir sonraki öğünde besin alımını azaltması nedeniyle önerilmektedir.
11.Sağlıklı zayıflama için bireylerin beslenme düzeninde yapacakları değişikliklerin yanında yaşam biçimleri de değiştirilmelidir. Günlük hayatta daha aktif bir yaşam tarzının geliştirilmesi ve düzenli bir fiziksel aktiviteye yer verilmesi gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütü en çok tempolu yürümeyi önermektedir. Bunun dışında; bisiklete binme, yüzme, tenis, dans, aerobik, jimnastik tarzı kalbi çalıştıran sporlar da uygun görülmektedir. Haftanın en az 4 günü en az 45 dakika egzersiz yapılması yeterli olacaktır.


Fark Etmeden Diyet yaşamı kolaylaştıran bir yemek yeme sistemidir. Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursanız olun bulabileceğiniz besinlerden hazırlanabilen bu sağlıklı beslenme eğitimi, kilolarınızı koruyabilecek düzene alışmanızı sağlar. Bu sistemde bireylerin fiziksel ve sosyal koşulları değerlendirilir. Fiziki muayeneleri yaptırılır. Şişmanlığa neden olan bütün faktörler değerlendirilir, bilimsel veriler ile desteklenerek kişiye özel beslenme desteği planlanır. Bu sistemde bireylerin diyetleri birbirine asla benzemez. Fark Etmeden Diyet ile haftada 0.5-1.0 kg kilo kaybetme planlanır. Optimal başarı için süreklilik, devamlılık ve programı iyi anlayabilmek şarttır. Sistemin başarısı için bireyin sevdiği fiziksel aktivite seçilir ki bu yürüyüştür. Düzenli yapması hedeflenir, teşvik edilir.

Besinleri seçerken Fark Etmeden Diyet’in kuralları çok önemlidir. Bunun dışında sağlıklı beslenmede 10 adım kuralı bulunmaktadır. Bu 10 altın kural hastalıklardan korunmada da oldukça önem kazanırken, kilo fazlalığı olan bireylerin kolay kilo vermesinde, kilo fazlalığı olmayanların kilo korumasında oldukça yol gösterici olmaktadır. Bunlar;

Her gün 4 temel besin grubunu beslenmenizde bulundurun. ( Süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve ekmek-tahıl grubu) 3 ana öğün yemek yemeğe özen gösterin. Öğünler arası ortalama 4-5 saat olsun.

Sevdiğiniz fiziksel aktiviteyi düzenli yapın.
Sağlıklı yağları seçerek kalp sağlığınızı koruyun.
Taze, ucuz, mevsime uygun bol sebze ve meyve tüketin.
Kemik sağlığınız için kalsiyumdan zengin beslenin.
Kansızlığı önlemek beslenmeniz demir destekli olsun.
Rafine tahıl ürünleri yerine kepekli olanlarını yiyin.
Daha az tuz, şeker ve kahve tüketin.
Sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemlerine uyun

Yaz Diyetleri Yanlışı

Yaz Diyetleri Yanlışı


Yazın pek çok kişi yemek yerine karpuz-peyniri tercih eder. Kimi de zayıflamak için bu ikilinin ideal bir seçim olduğunu düşünür. Oysa sadece karpuz-peynir yenilerek zayıflamaya çalışmak doğru değil

Dilara Koçak : Yaz aylarında bazen canım hiçbir şey yemek istemez, sıcak hava nemle birleştiğinde nefes alamaz gibi olursunuz ya işte o zaman ilk aklıma gelen karpuz-peynir olur. Karpuz yaz meyveleri içinde su oranı en yüksek olandır. Aynı zamanda uygun fiyatlı olması, serinletme özelliği, lif içermesi ve tatlı tadı da birçok kişi için ilk akla gelen seçim olmasını sağlar. Ancak karpuz ve peynir ikilisinden mucize beklemeyin. Çünkü her gün almamız gereken beş temel besin grubunun sadece ikisini temsil eder bu kombinasyon. Yani ekmek grubu, sebze grubu, yağ grubu eksik kalır. Peynir bazen et grubu bazen de süt grubu yerine kullanılabilir. Çünkü hem iyi bir protein hem de iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
Peynir seçiminizde dikkat etmeniz gereken hususları şöyle sıralayabiliriz;

- Eğer yüksek tansiyonunuz varsa veya böbrekleriniz sebebiyle tuz kısıtlamanız varsa mutlaka tuzsuz peynir tercih edin veya peyniri bir gece önce ılık suya yatırın ve yemeden önce suyunu değiştirip 1 saat daha bekletin
-Diyet yapıyorsanız veya kolesterolünüz yüksekse, karaciğer yağlanmanız varsa mutlaka az yağlı peynir tercih edin. Normal peyniri suda bekletmek yağını azaltmaz bu konuda yanılgıya düşmeyin. Yağsız sütten kendiniz de peynir mayası ile süt yapmayı deneyebilirsiniz
-Kemik erimesi veya kalsiyuma daha fazla ihtiyacınızın olduğu bir döneminizdeyseniz gebelik dönemi emzirme dönemi gibi kalsiyum oranı yüksek olan sert peynirleri tercih edin.
-Peynir tüketirken iki parmak kalınlığında yaklaşık 30 gramlık ortalama bir dilimin, 1 köfte kadar ete eşdeğer protein ve kalori içerdiğini unutmayın.1 dilim peynir yaklaşık 70 kalori içerir.
Sadece karpuz-peynirle zayıflamak mümkün mü?
Benim önerilerim “ölçülü beslenmek” üzerine kurulu; yani tüm besin gruplarından azar azar yiyerek beslenmeyi tavsiye ediyorum, hiçbir besini yasaklamadan. Sağlıklı yaşamak mümkün. Bu yüzden bütün gün sadece karpuz-peynir yediğinizde, demir, çinko, magnezyum, omega 3, folik asit, tiamin ve daha birçok besin öğesini yetersiz almış olursunuz.
Karpuz su oranı yüksek olduğu için mideyi şişirir, serinletir ve düşük kalorilidir. Tok tutarak kolay bir zayıflama yolu gibi görünür. Ancak aşırı tüketilmesi şeker içeriği sebebiyle doğru değildir. Sağlıklı bir bireyin günlük 3 - 4 porsiyon meyve tüketmesi yeterlidir. Bu meyve seçimini tamamı karpuz olacak ise günlük 4 dilim karpuz yeterlidir. Ancak meyvenin en bol olduğu bu mevsimde sürekli karpuz yemek diğer meyvelere ve kendinize büyük haksızlık olur.
Karpuzu peynirle yemek, tek başına yemekten daha doğru
Karpuz karbonhidrat içeriği sebebiyle aşırı yenildiğinde kan şekerini yükseltir. Oysa yanında protein kaynağı olan peynir tüketmek kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur. Bu da dengeli insülin salınımı için çok önemlidir.

1 dilim karpuz
Kabuksuz 200 gram karpuz ölçülebilir veya orta büyüklükte kayık şeklinde dilimlenmiş bir karpuzun, iki parmak kalınlığındaki bir dilimidir.

Sıcaklarda sağlıklı beslenmek ve zindeliği korumak için
- Sıcak havalarda aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler yerine; su, vitamin ve mineral içeriği yüksek meyve, sebze ve tam tahıllara dayalı bir beslenme şekli daha uygundur.
- Balık, zeytinyağlı sebze, meyve, peynir ve salata iyi bir yaz mönüsü seçimidir.
- Sıcakla birlikte terleme oranı arttığı için elektrolit dengesini sağlayacak yoğurt, ayran ve cacık tüketimi de unutulmamalıdır. Aşırı ter vücutta sodyum ve potasyum dengesini bozar, bu özellikle kalp ve tansiyon hastaları için tehlikelidir.
- Kızartmalar, aşırı yağlı gıdalar ya da sakatatlar yerine ızgara, buğulama ve haşlama olarak hazırlanmış, yağı alınmış etler yenilmelidir.
- Omega 3 yağ asitlerini içeren balık haftada iki kez tüketilmelidir.
- Kan şekerinin hızla yükselip, hızla düşmesine sebep olan yağlı, şekerli ve ağır tatlılar yerine dondurma veya sütlü tatlılar tüketilmelidir.

YAZ MEYVELERİNE DİKKAT!
Yaz meyveleri çeşitlilik ve vitamin içeriği açısından çok iyidir, ancak miktarlara dikkat etmek gerekir. 15 üzüm veya 12 kiraz veya 1 dilim karpuz veya 1 incir; 1 prosiyon meyve olarak düşünülmeli. Kadınlar günde 3-4, erkekler 4-5 porsiyon meyveden fazlasını tüketmemelidir.

Çok geç yemek yemeyin
Yaz aylarında da, tıpkı diğer zamanlarda olduğu gibi, uyumadan iki saat önce yemeyi kesmek uygundur. Akşam yemeği ise en geç 20.30’da yenilirse, çok iyi olur. Ancak yaz akşamlarında davetler ve özel geceler daha fazla olur. Bu durumda Saat 21.00’e kadar yemek yemeyi beklerseniz çok acıkır ve açlığınızı kontrol edemezsiniz. Bu du-rumda bulunduğunuz ortama göre, saat 19.00 gibi peynir ve salata veya 10-15 fındık ile kuru kayısı veya ayran ile grisini veya 1 dilim ekmek-peynirden oluşan bir öğün yapabilirsiniz. Saat 21.00’de ise başlangıç yemeği ve salatayı geçip, sadece ana yemeği yiyerek, aşırı kalori alımından kaçınabilirsiniz.

Ender Saraç Sağlıklı Zayıflama Önerisi

Ender Saraç Sağlıklı Zayıflama Önerisi


Sağlıklı beslenme adına neler yapılmalı?

Uz.Dr. Ender SARAÇ Sağlıklı beslenme bir kere abartılmamalı. Sağlıklı beslenme diye sadece brokoli ile kabak haşlama yemek ve bütün gün aç kalmak demek değildir. Sağlıklı beslenmek dengeli beslenmektir. Daha şişmanlatıcı veya toksin oluşturucu gıdaları ise genelde azaltmak veya bunları bir atada fazla tüketmemektir. Aynı zamanda sağlıklı beslenmeden öte sağlıklı yaşam konseptini daha çok öne çıkarmaya çalışıyoruz. Sağlıklı beslenmek veya diyet, sağlıklı yaşamın sadece bir bacağıdır. Sağlıklı bir yaşam için önce bir seçim yapmak gerekiyor. Bunun sonucunda beyin bedene yeni bir yazılım programı yükleyecektir. Diyet ve sağlıklı beslenmek, yapılan düzenli egzersiz ve kan tahlilleri, check up, bilinçli bir hekim taralından yapılan sağlık kontrolü sağlıklı yaşamın diğer bacaklarını oluşturuyor.

İlk aşamada sağlıklı yaşamın önemi oluşturulmalı. Bir hekime başvurularak yapılan sağlık kontrolü ile vücut bileşenleri analizi cihazıyla beden bileşenleri belirlenmelidir. İkinci aşamayı ise iyi bir sorgulama oluşturuyor. Üçüncü aşama ise diyet ve sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizdir (ama asla ağır spor değil). Onun dışında herhangi bir sağlık problemi varsa onun düzetilmesi gerekir. Sağlık probleminin tedavi edilmesi, risklerin azaltılması, stres yönetimi özellikle stresle başa çıkmak çok önemlidir. Gevşeme yöntemleri, nefes teknikleri, meditasyon, yoga, ibadet gibi çeşitli spirütüel teknikler ile kişinin manevi yönünün güçlendirilmesi gerekiyor.

Kişilerde özellikle antioksidanlar ve oligoeiemenller, vitaminler ve tamamen doğal desteklerin kullanılması oldukça faydalıdır. Bunun dışında bitki çayları.
hangi içecekleri nasıl içeceğinizin bilinmesi çok önemli. Baharatlar doğru kullanıldıklarında bazen ilaçlar kadar önemli olabilir. Ayrıca kişilerin yeme ve davranış teknikleri konusunda eğitilmesi ve motive edilmesi, disipline edilmesi önemli. Gerekiyorsa ilaç kullanımı ama bu bizim en son başlamak istediğimiz nokta. Doğal yollarla halletmek ilk tercihimizdir.

Metabolizmayı hızlandırabilmek için neler yapılmalı?

Metobolizmayı hızlandırmak için bir kere egzersiz ve spor şart. Sık sık ve az beslenmek önemli. Biraz mevsimine göre acılı yiyecekleri arttırmak çok yararlıdır. Birde metabolizmayı canlandıran yeşil çay. zencefil funda yaprağı, tere tohumu gibi bazı desteklerin kullanılması faydalı oluyor.

Metabolizmayı hızlandıran besinler var mı?

Burada ayurvedaya göre kişinin beden tipi oldukça önemli. Kişilere beden tipine göre beslenmeyi öngörüyoruz Yani kişinin hangi beden tipinde olduğunu, cinsiyet ve yaşa göre dikkate alarak kişiye her geldiğinde beslenme tarzını tedavilerini olumlu etkileyecek önerilerde bulunuyoruz. O yüzden şu besin metabolizmayı hızlandırır diye bir şey diyemiyoruz. Beyaz un, beyaz şeker, ağır yağlı kızartmalar daha çok metabolizmayı zorlarken, yeşil lifli yapraklı sebzeler ve klorella ve spironelle gibi tatlı su yosunlan, bazı bitki ve baharatlar metabolizmayı daha canlandırmaya yardımcı olabiliyor.

Kilo kontrolüne yardımcı vitaminler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Vitaminlerden ziyade doğal destekler daha çok önemli. İlk dikkat etmemiz gereken; Bunlar gerçekten ileri ve güvenilir bir teknolojiyle mi üretilmiş olmasıdır. Örneğin Amerika gibi Almanya gibi bu konuda doğallığını bozmayan ileri bir teknolojiyle ve güvenilir bir standardizasyonla uretmiş mi? Mümkünse FDA sertifikası var mı ? FDA. o ilacın içerisinde bu bitkilerin olduğuna ve üzerinde yazılan miktarlar kadar olduğuna ve bu bitkilerinde Amerika'da kabul edilen zararlı olmayan bitkiler listesinde olup olmadığına bakıyor. İyi bir teknolojiyle, güvenilir bir ortamda güvenilir bir firma tarafında üretilmiş olması, ikincisi FDA onaylı olması, üçüncüsü bakanlıktan ruhsat almış olması, dördüncüsü ise gerçekten sadece eczanelerde satılıyor olması ve iyi bir kaliteyle üretilmiş olması gibi kriterlere uyuyorsa kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

İnsanlar daha önceden bilinçsizce aman kilo vereyim, hemen zayıflıyım da ne olursa olsun diyorlardı. Benim önerim "Çok hızlı zayıflamayın size yan etki yapmasın ve daha çok sizden yağ dokusunu götürsün, kemik dokusunda daha az götürsün, kilo vermekten ziyade sizi sıkılaştırsın, kemikleri kuvvetlendirsin göbek ve bel civarında toparlama sağlasın. yavaş yavaş sağlıkla çökmeden halsizleşmeden sizi zayıflatsın." Yavaş yavaş istenmeyen dokulardan, sizi zayıflatırken belli yerlerden sizi harap etmeden yan etki yapmadan zayıflamaya yardımcı olmak gerekiyor.

Sizin hastalarınıza önerdiğiniz besin destek ürünleri var mı?

Piyasaya yeni çıkan formülde 7 şifalı madde olan "Formula 7" var. Çok büyük bir keyifle kullanıyorum. Çünkü benim aradığım bütün kritelerin hepsini hem bilimsel olarak hem de güvenilir, minumum yan etkiyle sağlayan bir formüldür.

Bu ürün güvenilir mi? Yan etkileri var mı?

Formula 7,şu ana kadar 4000'in üzerinde kişi de kullandık. Bazı kişilerde tek tük gaz, bazı kişilerde midede biraz yanma yakınmakları oldu. Bazıları şuratımda sıcaklık, ısı artışı yaptı gibi düşük oranlı ve önemli olmayan yakınmalar dışında oldukça iyi tolere edildiğini gördük. Bu şikayetler de ürün metabolizmayı hızlandırdığı için yaşanabiliyor.

Hangi yaşlardan itibaren kullanılması gerekir, her yaşta insanlar kullanabilir mi?
Herkese her yaşta kullanılmasını önermiyoruz. Ergenlik çağına girmiş gençlerde daha düşük dozda kullanıyoruz. Hiç bir sıkıntı olmuyor. En ideali doktor ve eczacılara

Hülya Avşarın Diyet Listesi

Hülya Avşarın Diyet Listesi


Ekranların ünlü isimleri aldıkları kiloları kısa sürede vermeleriyle herkesi şaşırtmayı severler. Bu isimlerden biri de Hülya Avşar. İki ayda 9 kilo veren Hülya Avşar’ın diyetisyeni Banu Kazanç merak edilen diyet listesini açıkladı.
Avşar’ın aldığı kiloları vermesinde büyük rol oynayan Banu Kazanç’a iki ayda dokuz kilo verdiren diyeti sorduk.

“Kilo verirken önemli olan nokta vücutta kas kaybına neden olmadan, tamamıyla kilonun yağdan verilmesidir. Yine verilen kiloların kalıcı olabilmesi için çok hızlı kilo vermeye çalışmak yanlış olacaktır. Vücuttaki kas oranını korumak ve sadece yağdan verebilmek için ayda 5 kilo vermek yeterlidir. Yüzünüzün çökmemesi için diyetinizde proteinli yiyecekleri eksik bırakmayın” diyen Banu Kazanç’ın diyet listesini uygulamak ise oldukça kolay.

İşte 2 ayda dokuz kilo veren Hülya Avşar’ın mucize diyeti

Sabah
2 dilim kaşar, 1 dilim ekmek, 0,5 lt. su
ya da
1/4 avokado,30 gr. peynir, 1 dilim ekmek, 1 tatlı kaşığı bal, 0,5 lt. su

Ara
5 kayısı ve 0,5 lt. su.






Öğle
1 bonfile veya tavuk but ve salata, 0,5 lt.su
Haftada 2 gün 1 tabak makarna, salata ve 0,5 lt. su.

Ara
5 kayısı, 3 ceviz ya da 1 muz
ya da
10 badem, 4 kayısı ve 0,5 lt. su.

Akşam
350 gr balık ya da somon ızgara ya da 1 göğüs tavuk, salata, 0,5 lt su.
ya da
2 enginar veya 2 kereviz, 1 dilim ekmek, 1 kâse yoğurt, salata, 0,5 lt su.

Akşam için başka seçenek
1 tabak karışık sebze(brokoli, brüksel lahanası, havuç vb.) (1 çorba kaşığı zeytin yağ ile hazırlanacak), 1 dilim ekmek, 1 kâse yoğurt, salata ve 0,5 lt. su

Gece
1 nar ya da 1 muz
ya da
1 dilim ananas.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Ahmet Maranki Karpuz Diyeti

Ahmet Maranki Karpuz Diyeti


Ahmet Maranki yaz ayını sağlıklı, fazla kilolardan kurtulmuş olarak geçirmeniz için kiraz ve karpuz diyetini öneriyor. Bundan bir kaç gün evvel kiraz diyetini buraya yazmıştık. Bugün de sizlerle Ahmet Maranki’ nin karpuz diyeti (detoksu) nasıl yapılacağı konusunda bilgi vereceğiz.

Ahmet Maranki Karpuz Detoksu: Karpuz Diyeti

1. Karpuz diyeti 4, 5, 6 ağustos tarihlerinde uygulanır. Ahmet Maranki’ nin önerdiği 2. karpuz detoksu (diyeti) ise 18, 19 ve 20 ağustos tarihlerinde uygulanır.

Peki karpuz detoksu nasıl uygulanır?

1. karpuz detoksu (diyeti) 4, 5, 6 Ağustos

** Sabah: Öncelikle 3 bardak bitki çayı içmelisiniz. Eğer kilonuz; 60-70 arasında ise yarım kilo karpuz, 70 den fazla ise 1 kilo karpuz tüketmelisiniz.

** Öğle: Öğle vakti de aynı şekilde 3 bardak bitki çayıyla beraber, kilonuza göre yarım veya 1 kilo karpuz tüketmelisiniz.

** Akşam: Akşam saatlerinde (gün batımından sonra) de aynı şekilde 3 bardak bitki çayıyla beraber kilonuza göre yarım ve 1 kilo karpuz tüketeceksiniz.

3 günlük diyetiniz boyunca, her öğünde 3 fincan bitki çayı tüketmeye dikkat edin. Gün içerisinde bolca, ph seviyesi yüksek ve alkali su içiniz. Karpuz seçerken de çok dikkatli olmalısnız. Seçtiğiniz karpuzların Kabaktan aşılama ve hibrit tohum kullanılmış karpuz olmamasına dikkat ediniz.

Ayrıca Bir diğer önemli uyarı ise kiraz detoksuna başlamadan 3 önce kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Bu şekilde detoksun etkisini artırabilirsiniz.

2. Karpuz diyeti (detoksu) 18, 19, 20 Ağustos

18 Ağustos’ tan başlayarak 20 ağustosa kadar 1. detoks programının aynısını uygulayacaksınız.

Ahmet Maranki Kiraz Diyeti

Ahmet Maranki Kiraz Diyeti


Uzun zamandır ne televizyon programlarına çıkan ne de gazetelerde yazılarına rastladığımız Prof. Dr. Ahmet Maranki bugünlerde sessizliğini kiraz ve kayısı detoksunu açıklayarak bozdu. Ahmet Maranki temmuz ayının 5,6 ve 7 sinde (ayın dolunay evresi) kiraz detoksunu, 20, 21 ve 22 temmuzda ikinci kiraz detoksunu öneriyor.

nedirbilgi.com olarak kiraz detoksunu nasıl yapacağınızı araştırdık ve sizinle paylaşmaya karar verdik. İlk olarak temmuzun 5 inde başlayacağınız kiraz detoksunu verelim.

Kiraz Detoksu 5, 6, 7 Temmuz

* Kahvaltıda 3 bardak bitki çayını ihmal etmeyeceksiniz. Bunun yanında kilonuz 60 ve 70 kg arası ise kahvaltıda 500 gram, Eğer 70 kilodan ağırsanız 1000 gram kiraz tüketeceksiniz.
* Kahvaltıdan sonra öğlen saatlerinde ise aynı şekilde kilonuz 60 ve 70 kg arası ise kahvaltıda 500 gram, Eğer 70 kilodan ağırsanız 1000 gram kiraz tüketeceksiniz.
* Akşam gün battıktan sonra: kilonuz 60 ve 70 kg arası ise kahvaltıda 500 gram, Eğer 70 kilodan ağırsanız 1000 gram kiraz tüketeceksiniz.
3 gün sürecek kiraz detoksu uygulamasında yapmanız gerekenler her öğünde 3 fincanda az yeşil çay veya karabaş, kantaron ve adaçayından herhangi birini tüketmeniz. Bununla beraber arındırılmış, alkali sulardan en az günde 1 buçuk 2 litre içmelisiniz. İçeceğiniz bitki çaylarının içine ise sadece çiçek balı eklemelisiniz.

Kiraz diyetini uygularken seçeceğiniz kirazların rengi sarımtırak olmalı. Kirazlar öok iri olmamalı yani hormonsuz olmalıdır.

Bir diğer önemli uyarı ise kiraz detoksuna başlamadan 3 önce kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdalardan uzak durmalısınız. Bu şekilde detoksun etkisini artırabilirsiniz. Bu uyarı iki detoks arasında kalan zaman dilimi için de geçerlidir.

2. kiraz detoksu 20, 21 ve 22 temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. 2 detoks programı 1. programın aynısıdır. 20 temmuzdan başlayarak 23 temmuza kadar bu detoks programı uygulayarak temmuz ayında vücudunzu arındırmış olacaksınız.

Bu yazı tavsiye niteliğindedir. Uygulanmasında ortaya çıkacak sorunlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. Bu diyeti doktorunuza danışmadan uygulamayınız.

Nasıl Sağlıklı Zayıflaya Bilirim

Nasıl Sağlıklı Zayıflaya Bilirim

Fazla kilolarından şikâyet eden her kadın kolay yoldan zayıflamak ister. Oysaki zayıflamanın kolay olmasından ziyade sağlıklı şekilde olması önemlidir. Zayıflarken sağlığınızı tehlikeye atmamak için aşağıdaki konulara dikkat etmelisiniz…
İşte sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolları…

- Uzun vadeli hedeflere götüren, kısa vadeli hedefler belirleyin. Kısa vadeli hedeflere ulaşmak daha kolaydır ve uzun vadeli hedeflere ulaşmak için pozisyon almanıza yardımcı olur.

- Kendinizi ödüllendirin. Etkili ödüller; zamanında, hedefle uyumlu ve sizin için değerli olan şeylerdir. Ancak bu ödüller besin olmamalıdır.



- Kendinizi izleyin. Yediklerinizi, yaptığınız egzersizleri, ağırlığınızı, düzenli olarak kaydedin. Böylece kilo verme başarınızı daha iyi değerlendirebilir ve gerekli olduğunda ayarlamalar yapabilirsiniz.

- Aşırı yemek yemenize neden olacak durumlardan kaçının.

- Daha yavaş yiyin. Yavaş yemek, vücudunuza beslendiğinizi anlama fırsatı verecektir. Ayrıca yemeklerinizi düzenli zamanlarda planlayın. Böylece bir yemeği atlamaz, geciktirmez ve daha sonra aşırı yemek ihtiyacını duymazsınız.

6 Nisan 2010 Salı

Zençefilin Faydaları

Zençefilin Faydaları


Sıcak bölgelerde yetişen bir bitkidir.Güzel kokar,ıtırlı olan kökleri kurutularak toz haline getirilir.Beyaz ve koyu renkte iki çeşittir.Kökler kurutulurken kabukları temizlenirse beyaz,kabukları ile birlikte kurutulursa esmer zencefil elde edilir.

KULLANILDIĞI YERLER:
Daha çok meşrubatlarda,şerbetlerde kullanılır.Aynı zamanda meyve tatlılarına,bazı marmelatlara,kek ve bisküvilere de ilave edilmektedir.Uzak doğu ülkelerinde;çay,kahve,ıhlamur vb. sıcak içeceklerin hazırlanmasında kullanılır.Ayrıca köklerinden elde edilen yağ tıpta kullanılır.
Yemeklere çeşni vermek amacıyla kullanılır.
Yemeklere toz,içeceklerde kök halinde,köklerinden çıkarılan yağda tıpta kullanılır.

ZENCEFİL NASIL ALINIR?.
Zencefili alırken taze kurutulmuş olmasına dikkat edin. Bildiğiniz güvendiğiniz aktardan tane zencefil olarak almanızı tavsiye ediyoruz. Evde pirinç veya bakır havanda çok kolay ezerek toz haline getirebilirsiniz. Ayrıca marketlerde satılan taze zencefili de alıp, onuda kullanabilirsiniz. Ancak kuru olanının kokusu ve etkisi daha yoğun.

ZENCEFİLİN FAYDALARI
Zencefil, mide bulantısı, şişkinlik ve kolik gibi sindirim problemlerine karşı başarıyla kullanılabilir. Yolculuk kusmalarına karşı etkilidir. Antiseptik etkisi sayesinde, mideye bağırsak enfeksiyonlarına ve hatta gıda zehirlenmelerine karşı kullanılabilir. Zencefil kandolaşımını uyarır ve böylece kanın yüzeysel bölgelere de rahatça ulaşmasını sağlar. Bu etkinliği sayesinde donuklarda, ısınmayan el veayakların ısıtılmasında çok önemli görevler üstlenebilir. Aynı zamanda yüksek kan basıncını da normalleştirebilir. Terletici ve ateş düşürücü etkileri vardır. Öksürük,grip, soğuk algınlığı ve öteki solunum yolları hastalıklarında, ısıtıcı ve yatıştırıcı etkiye sahiptir.Ayrıca iştah açar ve kabızlığa karşı kullanılabilir.

KULLANIM ŞEKLİ: Zencefil çayı olarak: Değirmende inceltilmiş yarım tatlıkaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir,hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır, 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür. Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir. Özellikle zayıf ve sinirsel etkiye açık mideler için çok yararlı bir bitkidir. Zencefil, mide ülseri olanların bile kullanabileceği özelliktedir.

KIRKKİLİT OTUNUN (AT KUYRUĞUNUN) FAYDALARI

KIRKKİLİT OTUNUN (AT KUYRUĞUNUN) FAYDALARI

Pek çok bitkisel formülde adı geçen ve kırk kilidi açacağı söylenen kırkkiklit otunun diğer adı, at kuyruğudur. Sağlık açısından pek çok faydası olan, kırkkilitotunun faydalarını, kısaca sayalım.

* Damarları ve kasları yumuşak tutar.Özellikle, Sporculara çok faydalıdır.
* Kemikleri kuvvetlendirir.
* Romatizma, gut ve eklem ağrılarında çok faydalıdır.
* Saç dökülmesi, tırnak kırılmalarında fayda sağlar.
* Bol idrar söktürür, ödemi giderir.
* Damar sertliğini önler, regl düzensizliklerinde iç kanamaları önlemede ve durdurmada ( Burun, Mide, Barsak, Akçiger, Beyin kanamaları, Aşırı regl kanamaları ) kullanılır.
* Sinir sıkışması, bel ve boyun ağrıları, kıkırdak sorunlarında faydalıdır.

2 Nisan 2010 Cuma

Ömer Çoşkun Üzerlik Tohumunun Faydları

Ömer Çoşkun Üzerlik Tohumunun Faydları

Coşkun Astrım ,bronşit ve alerji gibi rahatsızlıklara karşı Üzerlik otu tohumunu öneriyor
Eğer astım,bronşit veye alerjiniz varsa üzerlik otu tohumunu denemenizde fayda var.

Üzerlik otu tohumu 1 litre kaynar suya 3 yemek kaşığı atıp buharında durunuz veye burnunuzu yıkayınız.Bu işleme 15 gün devam ediniz.Aynı zamanda üzerlik otu nazara da iyi geliyor.Evinizden eksik etmeyin.5gram üzerlik otunu mavi bir beze sarıp evinizde bulundurun.

Ömer Çoşkun ikballe Şifalı Yemeklerde Anlatıyor

Ömer Çoşkun ikballe Şifalı Yemeklerde Anlatıyor

Kanal 7'de yayınlanan ikballe şifalı yemekler proğramında hergün izleyicilerden gelen soruları cevaplayan Dr.Ömer COŞKUN ,kendisine yöneltilen bir soru üzerine Tiroit çalıştırmak ve troid rahatsızlığı bulunanlar için bitkisel takviye önerilerinde bulundu.



Öncelikle mutlaka Doktor tarafından uygulanan tıbbi tedaviye devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr.Ömer Coşkun,bu tedaviye ek olarak çörek otu,dereotu ve kereviz tohumu yenilmesini önerdi.Bunların ilaç olmadığının,bitkisel besin takviyesi olduğunu vurgulayan doktor uygulamayı şöyle anlattı.


Çörekotu'nun çok şifalı bir bitki olduğunu belirterek,her evde mutlaka bulunması gerekir.Öncelikle taze olarak alacağımız bir tutam çörekotunu havanda dövmek sureti ile taze olarak tüketiniz.Daha önceden çekilmiş çörekotunu kullanmayınız onun faydası içinde bulunan taze uçucu yağlarda diyen doktor istenildiği takdirde çörek otunun balla karıştırılarak tüketilebileceğini belirtti.Ancak burada dikkat edilmesi gereken hususun kilo problemi olanlar için uygun olmayabileceği.yani bal ile birlikte yendiği takdirde kilo yapabilir.Çörek otu günde bir defa yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı tüketilecek.


Günde bir kez taze olarak alınacak dereotu yemeklerden yarım saat önce çiğnenerek yenecek.
Bir tatlı kaşığı Kereviz tohumu havanda dövülerek yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı yenilecek.


Ayrıca Kilo problemi olan troid hastalarının normal ekmek yerine Buğday özü yani ruşeym olarak adlandırılan gıdayı tüketmesi gerektiğinin altını çizerek,Bu ruşeym midede suyla karıştığında şişerek tokluk hissi verir dedi.

Ömer Çoşkun Ökse Otu

Ömer Çoşkun Ökse Otu


Kadınların da ökseotu çayı içmeleri özellikle tavsiye edilmektedir. Normale dönen tansiyon sayesinde, dölyatağı ve adet görme düzensizlikleri önlenmiş olur. Özellikle aşırı olan adet kanamaları ve loğusalık kanamaları böylece kontrol altına alınmış olur.
Menopoz döneminde, kalp çarpıntısı ve düzensizlikleri, korku ve soluk alma zorluklarına etkili , birkaç ay boyunca bitki çayı içilmelidir. Böylece tüm bu rahatsızlıklar ve düzensizlikler sona erecek ve kişi, menopoz döneminde olduğunu duyumsamayacaktır bile. Taze bitki özsuyu, kadının kısırlığına da yardımcı olabilir.
Taze Ökseotu sap ve yaprakları güzelce yıkanarak, ince kıyılır ve nemli durumdayken mikserde suyu sıkılır. Bu suydan 15 damla, biraz suyun içinde, kahvaltıdan yarım saat önce ve yatmadan önce alınır.
Son zamanlarda, ökseotu, kansere karşı etkili ilaçlarda kullanılmaya başlandı. Deneyimler, şifalı bitkilerin her zaman nasıl temizleyici ve hastalıkları iyileştirici özelliklere sahip olduklarını kanıtlıyor.